Vapaaehtoiseksi Vahvikelinjaan

Vapaaehtoiseksi Vahvikelinjaan

Kaipaatko merkityksellistä harrastusta, jossa voit olla ikääntyneille avuksi? Haluaisitko osallistua Vahvikelinjan verkkokoulutukseen ja aloittaa vapaaehtoistoiminnan valtakunnallisessa Vahvikelinjassa?

Vapaaehtoiset tuovat ikääntyneiden arkeen askaretta aivoille ja piristystä päivään

Vahvikelinja toteuttaa ikääntyneiden hyvinvointia tukevaa virkistävää puhelinauttamista kotona asuville ikääntyneille. Vahvikelinja tarjoaa konkreettisia sisältöjä ikääntyneen arkeen keskustelujen ja tekemisen kautta. Puheluissa hyödynnetään vahvike.fi sivuston aineistopankkia.

Kaikki Vahvikelinjan vapaaehtoistoimintatoiminta tapahtuu verkossa. Vapaaehtoiseksi ryhdytään ilmoittautumalla verkkohaastatteluun. Verkkokoulutus on kestoltaan 2 x 1,5 tuntia. Ensimmäisessä osassa perehdytään Vahvikkeen käyttöön ja vapaaehtoistoiminnan sääntöihin. Toisessa osassa keskitytään käytännön toimintaan. Koulutus on maksuton ja siitä saa todistuksen.  Vahvikelinjan vapaaehtoisille järjestetään säännöllisesti vertaistukitapaamisia verkossa, joissa pääsee keskustelemaan muiden vapaaehtoisten ja koordinaattorin kanssa.

Puhelinpäivystysajat ovat maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin klo 13–15. Päivystysvuoro on 2 tuntia kerrallaan ja niiden määrän voit itse valita joustavasti tilanteesi mukaan esim. 1 x vko, 1 x kk tai 2 x kk.

Puhelinpäivystystä tehdään omasta kodista eli voit asua missä päin Suomea hyvänsä.

Tule mukaan toimintaan, jolla on merkitystä

Täytä hakemus Vahvikelinjan vapaaehtoistoimintaan tästä.  Palaamme sinulle asiaan haastatteluajan sopimiseksi.

Lisätietoja saat soittamalla Vanhustyön keskusliittoon, vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille Outi Hellsten 050 5145711 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi (at) vtkl.fi.

Mitä Vahvikelinjan puhelimessa päivystäminen edellyttää?

  • 18 vuoden ikää ja sujuvaa suomen kielen taitoa
  • Syvempää osaamista tietokoneesta ei tarvita, vaan perus digitaidot riittävät. Lisäksi käytössä tulee olla oma tietokone tai tabletti.
  • Mahdollisuutta sitoutua vähintään 3 kk ajanjaksolle.
  • Tarvittaessa on tukea aina saatavilla, joten kaikissa vapaaehtoistoiminnan tilanteissa voi olla yhteydessä Vanhustyön keskusliittoon.