Vapaaehtoiseksi Vahvikelinjaan

Vapaaehtoiseksi Vahvikelinjaan

Kaipaatko merkityksellistä harrastusta, jossa voit olla ikääntyneille avuksi? Haluaisitko osallistua Vahvikelinjan verkkokoulutukseen ja aloittaa vapaaehtoistoiminnan valtakunnallisessa Vahvikelinjassa?

Tule vapaaehtoiseksi Vahvikelinjaan

Vapaaehtoiset tuovat ikääntyneiden arkeen askaretta aivoille ja piristystä päivään

Vahvikelinja toteuttaa ikääntyneiden hyvinvointia tukevaa virkistävää puhelinpalvelua kotona asuville ikääntyneille. Vahvikelinja tarjoaa vaihtelua päivään keskustelujen ja tekemisen kautta. Puheluissa hyödynnetään vahvike.fi sivuston aineistopankkia.

Kaikki Vahvikelinjan vapaaehtoistoiminta tapahtuu verkossa. Vapaaehtoiseksi ryhdytään ilmoittautumalla verkkohaastatteluun. Verkkokoulutus on kestoltaan 2 x 1,5 tuntia. Ensimmäisessä osassa perehdytään Vahvikkeen käyttöön ja vapaaehtoistoiminnan sääntöihin. Toisessa osassa keskitytään käytännön toimintaan. Koulutus on maksuton ja siitä saa todistuksen.  Vahvikelinjan vapaaehtoisille järjestetään säännöllisesti vertaistukitapaamisia verkossa, joissa pääsee keskustelemaan muiden vapaaehtoisten ja koordinaattorin kanssa.

Puhelinpäivystysajat ovat maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 13–15. Päivystysvuoro on 2 tuntia kerrallaan ja niiden määrän voit itse valita joustavasti tilanteesi mukaan esim. 1 x vko, 1 x kk tai 2 x kk.  Torstaisin palvelemme suomen lisäksi ruotsiksi, joten etsimme myös kaksikielisiä vapaaehtoisia.

Tule mukaan toimintaan, jolla on merkitystä

Täytä hakemus Vahvikelinjan vapaaehtoistoimintaan tästä.  Palaamme sinulle asiaan haastatteluajan sopimiseksi.

Hakemus vapaaehtoistoimintaan

Lisätietoja saat soittamalla Vanhustyön keskusliittoon, hankekoordinaattorille Outi Hellsten 050 5145711 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi (at) vtkl.fi.

Mitä Vahvikelinjan puhelimessa päivystäminen edellyttää?

  • 18 vuoden ikää ja sujuvaa suomen kielen taitoa
  • Syvempää digiosaamista ei tarvita, vaan tietokoneen ja älypuhelimen perustoimintojen ymmärtäminen riittää. Lisäksi käytössä tulee olla oma tietokone tai tabletti.
  • Mahdollisuutta sitoutua vähintään 3 kk ajanjaksolle.
  • Tarvittaessa on tukea aina saatavilla, joten kaikissa vapaaehtoistoiminnan tilanteissa voi olla yhteydessä Vanhustyön keskusliittoon.

Vahvikelinjan tietosuojaseloste 18.2.2023