Haluatko vapaaehtoiseksi?

Haluatko vapaaehtoiseksi?

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta vanhusten parissa, ota yhteyttä Senioritoiminnan toiminnanohjaajiin. Vapaaehtoiseksi pääsee käymällä kurssin tai tulemalla yksilöperehdytykseen.

Tykkään erittäin paljon olla ystävätoiminnan vapaaehtoinen. Se tuo elämääni iloa, vaihtelua ja tunnetta siitä, että teen oikeita asioita. Ystävävanhuksestani on myös tullut minulle läheinen ystävä.

 

Olen saattaja-apuna. Ikääntyneille on monesti hyvä se, että ollaan ajoissa ja saavat jutella rauhassa muista asioita eikä vain ajankohtaisesta lääkärireissusta.

Kuuntele podcast ystävätoiminnasta

Vapaaehtoistoiminnasta saat

  • mielenkiitoisen harrastuksen, mielekästä tekemistä ja sisältöä elämään.
  • auttamisen ja tekemisen iloa sekä hyvän mielen.
  • mahdollisuuden oppia uusia asioita.
  • kokemuksen siitä, että olet tärkeä ihminen ja odotettu vieras.
  • uusia ystäviä ikäihmisistä ja toisista vapaaehtoisista.
  • mahdollisuuden kuulla ja oppia ikäihmisen elämänkokemuksesta.
  • rohkeutta pyytää apua, kun itse sitä tarvitset.

Vapaaehtoinen toimii tavallisen ihmisen tiedoilla ja taidoilla. Vapaaehtoistoiminnan kurssilla sekä yksilöperehdytyksessä omaksutaan vapaaehtoistoiminnan periaatteet ja saadaan tietoa ikääntyneen kohtaamisesta ja avustamisesta.

Vapaaehtoiseksi haluavalle tehdään yksilöhaastattelu. Vapaaehtoinen noudattaa Vanhustyön keskusliiton vapaaehtoistoiminnan sääntöjä ja allekirjoittaa vaitiolositoumuksen.

Vapaaehtoistoiminnasta ei makseta palkkaa eikä korvauksia. Vapaaehtoisen asiakas ja hänen tavaransa on vakuutettu mahdollisten vahinkojen varalta.

Senioritoiminnan toiminnanohjaajat ovat vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoisille järjestetään erilaisia virkistys- ja vertaistapahtumia sekä lisäkoulutusta, jolloin on mahdollisuus tavata toisia vapaaehtoisia ja toiminnanohjaajia.

Erityisen tyytyväinen olen ollut monipuoliseen koulutukseen matkan varrella. Ja vaikka en ole niin paljon tukea tarvinnut, minulla on tunne, että minusta pidetään huolta.

Valitse itsellesi sopivin toimintamuoto ja päätä, paljonko haluat antaa aikaasi. Vapaaehtoistoiminta on nimenomaa vapaaehtoista!

Olen tyytyväinen ja siitä onnellinen, että saan olla mukana vapaaehtoistoiminnassa. Se antaa minulle tosi paljon hyvää mieltä elämän arkeen.

Lue kolme tarinaa vapaaehtoistoiminnasta (pdf)