Omahoitovalmennus-koulutus, yksin asuvien ryhmämalli

Hanki osaamista ryhmänohjaukseen ja tue yksin asuvia ja yksinäisyyttä kokevia iäkkäitä ihmisiä, joiden muisti on alentunut!

Omahoitovalmennus-ryhmä yksin asuville ja yksinäisyyttä kokeville iäkkäille ihmisille

Omahoitovalmennus-koulutus® tarjoaa tutkitusti toimivan ryhmämallin ja osaamista ryhmämuotoiseen ja omahoitotaitoja valmentavan muistiohjauksen toteuttamiseen muistisairauden varhaisessa vaiheessa.

Koulutuksessa käsitellään iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä, muistisairauden varhaista vaihetta, omahoitotaitojen tunnistamista ja vahvistamista, voimaantumista sekä hyvinvointia edistäviä sisältöjä. Koulutuksen aikana paneudutaan ryhmädynamiikkaan ja hallitun ryhmäprosessin toteuttamiseen sekä tarkastellaan ohjaustyöskentelyä yksilö,- ja parityöskentelyn osalta.

Omahoitovalmennus-koulutus soveltuu hyvin mm. sosiaali-, terveys, ja kulttuurialan toimijoille, järjestöissä työskenteleville sekä laajalle joukolle vapaaehtoistoimijoita. Koulutukseen osallistumisen tärkein kriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen.

Koulutus sisältää viisi koulutuspäivää ja kolme kuukautta kestävän Omahoitovalmennus-ryhmän kokoamisen ja ohjaamisen parityöskentelynä. Yksin asuville ja yksinäisyyttä kokeville suunnattua Omahoitovalmennus-ryhmää ohjataan ohjaajaparityöskentelynä ja myös koulutukseen osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa. Jo hakuvaiheessa on hyvä tietää kenen kanssa tulet ohjaamaan Omahoitovalmennus-ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossa ohjaajaparia, mutta haluaisit silti osallistua Omahoitovalmennus-koulutukseen, ota yhteyttä alueohjaajaan.

Koulutuksen kustannukset: 100 euroa ammattilaisille, vapaaehtoistoimijoille ja opiskelijoille maksuton. Hinta sisältää koulutuksen ja materiaalit.

Hakuohjeet saat Omahoitovalmennus-toiminnan alueohjaajalta. Haastattelemme hakijat yhdessä ohjaajaparin kanssa ennen koulutukseen hyväksymistä.

 

Omahoitovalmennus-koulutus, Yksin asuville suunnattu ryhmämalli