Toiminta

Elämänmyönteinen puolestapuhuja

Vanhustyön keskusliitto toimii vanhusten ja ikääntyvien ihmisten vahvana valtakunnallisena puolestapuhujana ja tekee työtä iäkkäiden parissa heitä osallistaen ja heidän ääntään kuunnellen sekä kehittää tutkittuun tietoon perustuvia toimintamalleja.

Liitto tietää ja tuntee ikääntyvien ihmisten elämää kertomusten, selvitysten, tutkimusten ja erilaisten arjen toimintojen kautta. Autamme iäkkäitä ihmisiä parantamaan elämäänsä sekä elämisen ja toiminnan edellytyksiä omissa kodeissaan eri toiminnoin. Työssämme autamme iäkkäitä  ihmisiä heidän konkreettisissa tarpeissaan.

Toimintamme ja jäsenistömme kautta tavoitamme satoja tuhansia ikääntyviä ja iäkkäitä ihmisiä ympäri Suomen.

Esimerkkinä liitossa yli 18 vuotta sitten kehitetty Ystäväpiiri-toiminta, joka tutkitusti lievittää iäkkäiden yksinäisyyttä ryhmätoiminnan avulla. Ystäväpiiri-ryhmiin on osallistunut jo yli 12 500 iäkästä ihmistä. Korjausneuvojamme ympäri Suomen auttavat suunnittelemaan iäkkäiden asunnoista ja asuinympäristöistä turvallisia. Aineistopankki Vahvike.fi tarjoaa maksutonta materiaalia iäkkäiden ihmisten ryhmä- ja viriketoiminnan tukemiseen mm. palvelutaloissa, hoivakodeissa, erilaisissa ryhmissä ja kerhoissa sekä yksityiskodeissa. Vanhuuteen varautumista ja ennakkointia tulevaan puolestaan tulee Vanhenminen.fi sivusto, jonne on koostettu yhteen paikkaan runsaasti aiheeseen liittyvää aineistoa.

Vanhuuteen varautuminen

Vanhuuteen varautuminen on ennakointia hyvän vanhuusiän mahdollistamiseksi.

Millainen varautuja sinä olet?