Vahvikelinja

"Tällaista linjaa ei oo aiemmin ollut... kyllä tää puhelu virkisti"

Vahvikelinja on vapaaehtoisten avulla toteutettavaa ja Vahvike.fi-aineistopankkia hyödyntävää puhelinpalvelua. Tavoitteena on ylläpitää ikääntyneiden vireyttä ja voimavaroja tuomalla päivään vaihtelua ja mielenkiintoista tekemistä.

Puheluissa ratkotaan yhdessä aivopähkinöitä, visaillaan tai muistellaan mukavia ja jutustellaan. Mahdollisuus myös puhelinjumppaan istuen tai seisten. Valinnanvaraa tehtävissä riittää aina helpoista haastaviin ja niistä soittaja voi valita oman mielenkiintonsa mukaan sopivimmat. Tärkeintä on kuitenkin rento ja virkistävä hetki. Vahvike-aineistopankin ehtymättömästä aarrearkusta löytyy monenlaisia teemoja keskustelujen ja muistojen lähteeksi.

Vahvikelinjaan soittaminen

Vahvikelinjan puhelinnumero on 050 328 8588. Puheluihin vastataan maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 13–15. Puhelimeen vastaavat koulutetut vapaaehtoiset.

Joulunaikaan 2021 Vahvikelinjalla päivystetään normaalisti aukioloaikojen puitteissa.

Vahvikelinjan numero kuuluu tavallisten operaattoreiden puhepaketteihin, eikä siihen soittamisesta koidu ylimääräisiä kuluja.

Toisen henkilön puolesta voi myös jättää Vahvikelinjaan yhteydenottopyynnön, niin soitamme seuraavan puhelinpäivystyksen aikana. Yhteydenottoa varten tulee kuitenkin ensin kysyä ikääntyneen lupa.  Tarvitsemme ainoastaan puhelinnumeron, jonka voi antaa joko soittamalla vapaaehtoistoiminnan koordinaattorille Outi Hellsten 050 5145 711 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi (at) vtkl.fi

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Haluaisitko aloittaa vapaaehtoistoiminnan, mutta pohdit vielä sopivinta tapaa tehdä sitä? Kiinnostaisiko sinua tulla vastaamaan ikääntyneen voimavaroja tukevaan valtakunnalliseen Vahvikelinjan päivystyspuhelimeen?

Vahvikelinja toteuttaa virkistävää puhelinauttamista, joka edistää ikääntyneen hyvinvointia ja tarjoaa vaihtelua päivään keskustelujen ja tekemisen kautta.  Puheluissa hyödynnetään vahvike.fi sivuston aineistopankkia.

Lue lisää