Vahvikelinja

Askaretta aivoille ja piristystä päivään!

Vahvikelinja on vapaaehtoisten avulla toteutettavaa ja Vahvike.fi-aineistopankkia hyödyntävää puhelinauttamista. Ikääntyneet haluavat ylläpitää vireyttään ja voimavarojaan sekä kaipaavat arkeensa vaihtelua ja mielenkiintoisia keskusteluja. Vahvikelinja edistää kotona asuvien digiyhteyksiä vailla olevien yli 70-vuotiaiden hyvinvointia.

Kun ikääntynyt kaipaa virkistävää tekemistä, hänen kannattaa soittaa Vahvikelinjaan! Puheluissa ratkotaan yhdessä aivopähkinöitä, visaillaan tai muistellaan mukavia ja jutustellaan.

Valinnanvaraa tehtävissä riittää aina helpoista haastaviin ja niistä voi valita oman mielenkiintonsa mukaan sopivimmat. Tärkeintä on kuitenkin rento ja virkistävä hetki, josta jää hymy huulille. Vahvike-aineistopankin ehtymättömästä aarrearkusta löytyy monenlaisia teemoja keskustelujen ja muistojen lähteeksi.

Vahvikelinjaan soittaminen

Vahvikelinjan puhelinnumero on 050 328 8588. Puheluihin vastataan maanantaisin ja tiistaisin klo 13–15. Sunnuntaipäivystykset aloitetaan syksyn 2020 aikana. Puhelimeen vastaavat koulutetut vapaaehtoiset.

Vahvikelinjan numero kuuluu tavallisten operaattoreiden puhepaketteihin, eikä siihen soittamisesta koidu ylimääräisiä kuluja.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Haluaisitko aloittaa vapaaehtoistoiminnan, mutta pohdit vielä sopivinta tapaa tehdä sitä? Kiinnostaisiko sinua tulla vastaamaan ikääntyneen voimavaroja tukevaan valtakunnalliseen Vahvikelinjan päivystyspuhelimeen?

Vahvikelinja toteuttaa virkistävää puhelinauttamista, joka edistää ikääntyneen hyvinvointia ja tarjoaa konkreettisia sisältöjä keskustelujen ja tekemisen kautta.  Puheluissa hyödynnetään vahvike.fi sivuston aineistopankkia.

Lue lisää


 Fortum logoVahvikelinja saa Fortumin tukea.