Omahoitovalmennus-ryhmät yksin asuville

Omahoitovalmennus-ryhmät yksin asuville iäkkäille ihmisille, joiden muisti on alentunut

Mies ikkunan äärellä.

Omahoitovalmennus-ryhmä on tarkoitettu yksin asuville iäkkäille ihmisille, joita muistin alentuminen huolestuttaa ja jotka kokevat yksinäisyyttä.
Muistin heikentyminen tai muistidiagnoosin saaminen on usein suuri elämän muutoskohta. Tällöin yksinäisyyden tunteeseen voi upota ja tulevaisuus voi tuntua epävarmalta tai raskaalta. Myös pelko yksin jäämisestä voi aiheuttaa huolta. Yksinäisyyden tunne on aina henkilökohtainen ja sitä voi kokea kuka vain.

Ryhmätoiminta mahdollistaa muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa kohtaamisen

Omahoitovalmennus-ryhmät yksin asuville on tarkoitettu henkilöille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja jotka kaipaisivat tietoa ja vertaistukea muistisairauden alkuvaiheeseen. Ryhmätoimintaan voi osallistua muistipolun eri vaiheissa, esimerkiksi kun muistin alentuminen huolestuttaa, muistitutkimukset ovat alkuvaiheessa tai muistisairauden lievä tai varhainen vaihe on jo todettu.

Ryhmässä voi saada tietoa ja tukea sekä lievittää yksinäisyyttä

Omahoitovalmennus-ryhmä yksin asuville kokoontuu 12 kertaa säännöllisesti viikoittain kolmen kuukauden aikana ja yhden ryhmäkerran kesto on noin kaksi tuntia. Ryhmää ohjaavat koulutetut Omahoitovalmennus-ohjaajat. Omahoitovalmennus-ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen ja ohjaajat tutustuvat osallistujiin ennen ryhmän käynnistymistä. Ryhmien sisältö suunnitellaan aina osallistujien toiveiden mukaiseksi, ne sisältävät muun muassa tietoa, keskustelua ja mukavaa yhdessäoloa.

Tervetuloa mukaan Omahoitovalmennus-ryhmään

Omahoitovalmennus-ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen ja ohjaajat tutustuvat osallistujiin ennen ryhmän käynnistymistä. Ota yhteyttä suoraan alueohjaajaan, jos toivot paikkakunnallesi ryhmätoimintaa ja se ei löydy hakutoiminnolla!

Meillä on paljon yhteistä ja ymmärrämme toisiamme. Ryhmässä saa rohkeasti puhua, eikä tarvitse vierastaa ketään!

– Palaute Omahoitovalmennus-ryhmään osallistuneelta

Omahoitovalmennus-ryhmä yksin asuville ja  yksinäisyyttä kokeville.