Omahoitovalmennus-ryhmät pariskunnille

Omahoitovalmennus-ryhmästä voimavaroja arkeen ja tienviittoja tulevaisuuteen!

Omahoitovalmennus-ryhmään osallistuva pariskunta metsäpolulla.

Muistisairaus ja uusi elämäntilanne

Muistisairaudet ovat kansantauti, johon sairastuu jopa 14 500 suomalaista vuosittain. Muistisairausdiagnoosi saattaa pysäyttää ja herättää kysymysten tulvan, jolloin kaivataan tietoa ja tukea. Etenevän sairauden hyväksyminen voi viedä aikaa ja arjessa voi tulla vastaan isoja sopeutumista vaativia muutoksia, jotka koskettavat iäkkään pariskunnan lisäksi myös heidän läheisiään. Toivon ikkunan avaaminen, keskustelu ja kokemusten jakaminen turvallisessa ryhmässä yhdessä vertaisten kanssa voi helpottaa sopeutumista uuteen elämäntilanteeseen. Omahoitovalmennus-ryhmät pariskunnille on tarkoitettu varhaisvaiheen muistisairaalle ja hänen puolisolleen.

Voimavaralähtöistä ryhmätoimintaa pariskunnille muistisairauden alkuvaiheeseen

Iäkkäät pariskunnat ovat Omahoitovalmennus-toiminnan sydän. Samassa elämäntilanteessa olevien pariskuntien toisilleen tarjoama vertaistuki on tärkeä voimavara, jota haluamme Vanhustyön keskusliitossa vahvistaa.

Omahoitovalmennus-ryhmä kokoontuu koulutettujen ohjaajien tukemana kahdeksan kertaa kahden kuukauden aikana. Ryhmään osallistuu korkeintaan kymmenen pariskuntaa. Parisuhde nähdään Omahoitovalmennus-toiminnassa voimavarana ja pariskunta osallistuu ryhmään yhdessä. Omahoitovalmennus-ryhmä on aina osallistujiensa näköinen: kantavia voimia ovat vertaistuki ja mukava yhdessäolo.

Omahoitovalmennus tuli kreivin aikaan. Olin aika kateissa — yksin. Ryhmässä huomasin, että näin ei olekaan! Me olemme molemmat saaneet voimaa, tietoa ja turvaa tulevaan.

Palaute Omahoitovalmennus-ryhmään osallistuneelta

 

Omahoitovalmennus-ryhmän osallistujat kävelevät yhdessä.
Tervetuloa mukaan Omahoitovalmennus-ryhmään

Omahoitovalmennus-ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen ja ohjaajat tutustuvat osallistujiin ennen ryhmän käynnistymistä. Ota yhteyttä suoraan alueohjaajaan, jos toivot paikkakunnallesi ryhmätoimintaa ja se ei löydy hakutoiminnolla!

Parasta oli ryhmähenki. Oli ihanaa huomata ettemme ole yksin vaikeuksinemme, saimme ryhmästä vertaistukea. Toivon lisää samankaltaista toimintaa mahdollisimman monille. Muistisairaus ei ole hävettävää.

Palaute Omahoitovalmennus-ryhmään osallistuneelta

Katso Omahoitovalmennus-ryhmiin osallistuneiden pariskuntien kokemuksiin pohjautuvat videomme Muistisairaus – miten tästä eteenpäin ja Omahoitovalmennus-ryhmästä voimavaroja arkeen.

Video: Muistisairaus pysäyttää, mutta matkaa voi jatkaa