Harjoittelut ja opinnäytteet vanhustyössä

Vanhustyö tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuksia kehittää ja kehittyä

Hei opiskelija! Kiinnostaako sinua ikä- ja muistiystävällisen yhteiskunnan kehittäminen, luontolähtöinen toiminta, kuntoutus vai kenties digitaalisuuden ja teknologian mahdollisuudet?

Työ ikääntyvien ja iäkkäiden ihmisten parissa tarjoaa kaikkea tätä ja paljon enemmän. Se tarjoaa osaamisen kehittämistä, innovaatioita ja elämäntarinoita. Voit toteuttaa esimerkiksi harjoitteluita, erilaisia projekteja sekä opinnäytteitä hyvin monipuolisesti! Aiheet ja sisällöt voivat liittyä hoitoon ja kuntoutukseen, yksinäisyyden ehkäisyyn ja lievittämiseen, liikkumiseen, osallisuuteen ja digiosallisuuteen, asumiseen, vapaaehtoistoimintaan, pelaamiseen, terveyden edistämiseen, tapahtumatuotantoon, viestintään, ravintoon jne.

Mahdollisia aiheita on lukuisia, mikä sinua kiinnostaisi?

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen toimintaamme. Vanhustyön keskusliitto (VTKL) on laaja vanhustyön ja vanhuusalan järjestö. Vahvistamme iäkkäiden ihmisten hyvinvointia yksinäisyyden lievittämisen, osallisuuden vahvistamisen, digitaitojen sekä ikäystävällisen asumisen ja palvelujen ratkaisuilla. Edistämme määrätietoisesti myös suuren yleisön ikäymmärrystä. Esimerkiksi keväällä 2022 toteutimme laajan kansalaiskyselyn ikäasenteista. Kyselyn tuloksia hyödynnetään, kun käynnistämme Tehdään iästä numero -kansanliikkeen ikäystävällisemmän yhteiskunnan puolesta.

Lue lisää Tehdään iästä numero -kansanliikkeestä

Opinnäytetyöt

Olemme kiitollisia siitä, että meillä on ollut säännöllisesti harjoittelijoita ja opinnäytteiden tekijöitä eri aloilta. Kerromme mielellämme työstämme ja alan tarjoamista mahdollisuuksista. Olisi hienoa saada sinut yhdeksi vanhustyön osaajaksi!

Voit kysyä löytyisikö meiltä sopivaa aihetta opinnäytetyöhön juuri sinulle.

Tutustu jo tehtyihin opinnäytetöihin

Opiskeluissa suosittelemme tutustumaan monipuolisesti erilaisiin vanhustyön organisaatioihin! Pohdi, mikä sinua voisi kiinnostaa ja ole rohkeasti yhteydessä erilaisiin toimijoihin. Vanhustyössä otetaan mielellään vastaan erilaisia ihmisiä ja monipuolista osaamista.

Vanhustyön keskusliitolla on noin 300 jäsenyhteisöä eri puolilla Suomea. Löytyisikö niistä sinulle sopiva paikka? Tutustu liiton jäsenyhteisöihin

Ota yhteyttä

Harjoitteluihin ja opinnäytteisiin liittyen Vanhustyön keskusliitossa voit olla yhteydessä sähköpostitse info@vtkl.fi

Lue harjoittelijoiden  ja opinnäytetekijöiden kokemuksia

Blogi: Vahvikelinjan merkitys ikääntyneille soittajille

Blogi: Harjoittelijana SeniorSurfilla

Blogi: Harjoittelijana SeniorSurfissa – SeniorSurf digituen aallonharjalla