Omahoitovalmennus-koulutus
Omahoitovalmennus-koulutuksessa opitaan Omahoitovalmennus-ryhmän ohjaaminen. Koulutuksesta osallistujat saavat käyttöönsä vaikuttavan ryhmänohjausmenetelmän Omahoitovalmennus-ryhmän tavoitteelliseen ohjaamiseen. Omahoitovalmennus-koulutukseen voivat hakeutua sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset, joilla on koulutusta tai kokemusta muistisairaiden ja heidän puolisoidensa kanssa työskentelystä. Omahoitovalmennus-koulutuksen tärkein osallistumiskriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja varhaisvaiheen muistisairaan ja hänen puolisonsa hyvinvoinnin lisäämiseen voimavaralähtöisen ryhmätoiminnan avulla.
Omahoitovalmennus-ryhmää ohjataan sekä pari- että tiimityöskentelynä. Koulutukseen osallistutaan yhdessä neljän tai viiden henkilön ohjaajatiimin kanssa. Jo hakuvaiheessa on hyvä tietää kenen kanssa tulet ohjaamaan Omahoitovalmennus-ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossasi muita ohjaajatiimin jäseniä, mutta haluaisit silti osallistua Omahoitovalmennus-koulutukseen, ota yhteyttä alueohjaajaan.
Vaikka osallistuisit koulutukseen toisella paikkakunnalla, voit ohjata koulutukseen kuuluvan Omahoitovalmennus-ryhmän omalla paikkakunnallasi. Saat myös mentorointia eli työnohjauksellista tukea omalle paikkakunnallesi.
Ilmoittaudu Omahoitovalmennus-koulutukseen täyttämällä sähköinen hakulomake, jonka saat alueohjaajalta. Haastattelemme kaikki koulutukseen hakijat ohjaajatiimeittäin ennen koulutukseen hyväksymistä.
Osallistujien palautetta Omahoitovalmennus-koulutuksesta:
”Olen kasvanut ryhmänohjaajana sekä oppinut pohtimaan ja luottamaan toimintaani.”
”Olen saanut uusia eväitä ohjaamiseen, tärkeintä on kuunteleminen ja ajan antaminen ryhmälle.”
Omahoitovalmennus-toiminnan keskiössä ovat iäkkäiden pariskuntien tavoitteet ja toiveet. Valtaosa ryhmistä jatkaa tapaamisia kahden kuukauden ohjatun jakson jälkeen itsenäisesti.