Omahoitovalmennus-koulutus

Omahoitovalmennus-koulutus

Omahoitovalmennus-koulutus on keskeinen elementti vaikuttavan ryhmätoiminnan toteuttamiseksi.

Omahoitovalmennus-koulutukseen voivat hakeutua sosiaali-, ja terveysalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset, joilla on koulutusta tai kokemusta muistisairaiden ja heidän puolisoidensa kanssa työskentelystä. Omahoitovalmennus-koulutuksen tärkein osallistumiskriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja varhaisvaiheen muistisairastuneen ja hänen puolisonsa hyvinvoinnin lisäämiseen voimavaralähtöisen ryhmätoiminnan avulla.

Omahoitovalmennus-ryhmää ohjataan sekä pari-, että tiimityöskentelynä. Koulutukseen osallistutaan yhdessä neljän tai viiden henkilön ohjaajatiimin kanssa. Jo hakuvaiheessa on hyvä tietää kenen kanssa tulet ohjaamaan Omahoitovalmennus-ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossasi muita ohjaajatiimin jäseniä, mutta haluaisit silti osallistua Omahoitovalmennus-koulutukseen, ota yhteyttä alueohjaajaan.

Huom. Vaikka osallistuisit koulutukseen toisella paikkakunnalla, voit ohjata koulutukseen kuuluvan Omahoitovalmennus-ryhmän omalla paikkakunnallasi. Saat myös mentorointia eli työnohjauksellista tukea omalle paikkakunnallesi.

Ilmoittaudu Omahoitovalmennus-koulutukseen täyttämällä sähköinen hakulomake. Lomakkeen saatuamme otamme sinuun yhteyttä. Haastattelemme kaikki koulutukseen hakijat.

Video: Kun muistisairaus koskettaa iäkästä pariskuntaa – Anatolin kokemuksia