Omahoitovalmennus-koulutus, pariskuntien ryhmämalli

Hanki osaamista ryhmänohjaukseen ja tue iäkkäitä pariskuntia, joita varhaisessa vaiheessa oleva muistisairaus koskettaa!

Ryhmänohjaaja-koulutus

Omahoitovalmennus-koulutus® tarjoaa tutkitusti toimivan ryhmämallin ja osaamista ryhmämuotoisen, omahoitotaitoja valmentavan muistiohjauksen toteuttamiseen varhaisvaiheen muistisairaille ja heidän puolisoilleen. Koulutuksessa käsitellään muun muassa parisuhdetta voimavarana, omahoitotaitojen tunnistamista ja vahvistamista, voimaantumista sekä iäkkäiden ihmisten hyvinvointia edistäviä sisältöjä. Koulutuksen aikana paneudutaan ryhmädynamiikkaan ja tarkastellaan ohjaustyöskentelyä yksilö,- ja tiimityöskentelyn osalta.

Omahoitovalmennus-koulutus soveltuu hyvin muun muassa hyvinvointi- ja terveysalan ammattilaisille, opiskelijoille sekä laajalle joukolle vapaaehtoisia, joilla on koulutusta tai kokemusta muistisairautta sairastavien ja heidän puolisoidensa kanssa työskentelystä. Koulutuksen tärkein osallistumiskriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen.

Koulutus sisältää viisi koulutuspäivää ja kaksi kuukautta kestävän Omahoitovalmennus-ryhmän kokoamisen ja ohjaamisen. Iäkkäille pariskunnille suunnattua Omahoitovalmennus-ryhmää ohjataan tiimityöskentelynä yhteistyössä neljän ohjaajan kanssa. Koulutukseen osallistutaan yhdessä ohjaajaparin tai ohjaajatiimin kanssa. Jo hakuvaiheessa on hyvä tietää kenen kanssa tulet ohjaamaan Omahoitovalmennus-ryhmää, jos sinulla ei ole tiedossa ohjaajatiimiä, mutta haluaisit silti osallistua Omahoitovalmennus-koulutukseen, ota yhteyttä alueohjaajaan.

Koulutuksen kustannukset: 100 euroa ammattilaisille, vapaaehtoistoimijoille ja opiskelijoille maksuton. Hinta sisältää koulutuksen ja materiaalit.

Hakuohjeet saat Omahoitovalmennus-toiminnan alueohjaajalta. Haastattelemme hakijat yhdessä ohjaajatiimin kanssa ennen koulutukseen hyväksymistä.

Palautetta Omahoitovalmennus-koulutukseen osallistuneilta:

”Olen kasvanut ryhmänohjaajana sekä oppinut pohtimaan ja luottamaan toimintaani.”

”Koulutus on vahvistanut ammatillista osaamistani.”

”Opin, että tärkeintä on kuunteleminen ja ajan antaminen ryhmälle.”

 

 

Omahoitovalmennus-koulutuksen rakenne, pariskuntien ryhmämalli

 

 

Video: Omahoitovalmennus toiminta tarjoaa tukea muistisairauden kohdanneille pariskunnille