Omahoitovalmennus-koulutus

Omahoitovalmennus-koulutus on vaikuttavan ryhmätoiminnan keskeinen elementti

Ryhmänohjaaja-koulutus

Omahoitovalmennus-koulutuksessa opitaan Omahoitovalmennus-ryhmän ohjaaminen. Koulutuksesta osallistujat saavat käyttöönsä vaikuttavan ryhmänohjausmenetelmän Omahoitovalmennus-ryhmän tavoitteelliseen ohjaamiseen. Omahoitovalmennus-koulutukseen voivat hakeutua sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset, joilla on koulutusta tai kokemusta muistisairautta sairastavien ja heidän puolisoidensa kanssa työskentelystä. Omahoitovalmennus-koulutuksen tärkein osallistumiskriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen muistipolun alkuvaiheessa voimavaralähtöisen ryhmätoiminnan avulla.

Osallistujien palautetta Omahoitovalmennus-koulutuksesta:

”Olen kasvanut ryhmänohjaajana sekä oppinut pohtimaan ja luottamaan toimintaani.”

”Olen saanut uusia eväitä ohjaamiseen, tärkeintä on  kuunteleminen ja ajan antaminen ryhmälle.”

Omahoitovalmennus-ryhmät pariskunnille

Pariskunnille suunnattua Omahoitovalmennus-ryhmää ohjataan ohjaajatiimityöskentelynä. Koulutukseen osallistutaan yhdessä neljän tai viiden henkilön ohjaajatiimin kanssa. Jo hakuvaiheessa on hyvä tietää kenen kanssa tulet ohjaamaan Omahoitovalmennus-ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossasi muita ohjaajatiimin jäseniä, mutta haluaisit silti osallistua Omahoitovalmennus-koulutukseen, ota yhteyttä alueohjaajaan.

Ilmoittaudu Omahoitovalmennus-koulutukseen täyttämällä sähköinen hakulomake, jonka saat alueohjaajalta. Haastattelemme kaikki koulutukseen hakijat ohjaajatiimeittäin ennen koulutukseen hyväksymistä.

 

Omahoitovalmennus-koulutuksen rakenne, pariskuntien ryhmämalli

 

Omahoitovalmennus-ryhmät yksin asuville ja yksinäisyyttä kokeville iäkkäille ihmisille, joiden muisti on alentunut

Yksin asuville ja yksinäisyyttä kokeville suunnattua Omahoitovalmennus-ryhmää ohjataan ohjaajaparityöskentelynä. Koulutukseen osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa. Jo hakuvaiheessa on hyvä tietää kenen kanssa tulet ohjaamaan Omahoitovalmennus-ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossa ohjaajaparia, mutta haluaisit silti osallistua Omahoitovalmennus-koulutukseen, ota yhteyttä alueohjaajaan.

Vaikka osallistuisit koulutukseen toisella paikkakunnalla, voit ohjata koulutukseen kuuluvan Omahoitovalmennus-ryhmän omalla paikkakunnallasi. Saat myös mentorointia eli työnohjauksellista tukea omalle paikkakunnallesi.

Ilmoittaudu Omahoitovalmennus-koulutukseen täyttämällä sähköinen hakulomake, jonka saat alueohjaajalta. Haastattelemme kaikki koulutukseen hakijat ohjaajapareittain ennen koulutukseen hyväksymistä.

Omahoitovalmennus-koulutus, Yksin asuville suunnattu ryhmämalli

Video: Omahoitovalmennus toiminta tarjoaa tukea muistisairauden kohdanneille pariskunnille