Vahvike

Vahvike.fi: monipuolisia sisältöjä ryhmätoimintaan ja mielekkääseen arkeen

Vahvike.fi on avoin aineistopankki iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Sieltä löytyy monipuolisia sisältöjä ryhmätoimintaan ja mielekkääseen arkeen. Se sopii ikäpolvien yhteisen toiminnan suunnitteluun sekä opetuskäyttöön.

Vahvike sisältää aineistoja, jotka voi napata käyttöön lennosta. Ulkonäöksi valittiin kaikille tuttu lipasto. Lipaston laatikot sisältävät eri aihepiireistä materiaaleja, toimintaideoita, kirjallisuutta sekä hankkeiden tuloksia.

Silloin, kun hoivatyön lomaan sopii hetki tehdä jotain muuta, voi Vahvikkeen Vuodenajoista poimia jotain ajankohtaan sopivaa toimintaideaa ja keskustelunaihetta. Kuvapankista voi valita sopivia kuvia keskustelun pohjaksi tai vain katseltavaksi ja nautittavaksi. Kuvia voi käyttää myös vuodepotilaan ilona.

Aineistopankin rakentamisessa on otettu huomioon ikääntyneet käyttäjät. Teksti on tavanomaista suurempaa, joten sivusto ei suuntaa huomiota heikentyneeseen näkökykyyn eikä sivustolle tullessa tarvitse etsiä helppokäyttöisyystoimintoja.

Kaikkia aineistoja täydennetään ja muokataan mm. uusien tutkimusten pohjalta.

Vahvike

  • jotta hoitajalla, ohjaajalla, vapaaehtoisella, omaisella sekä iäkkäällä ihmisellä itsellään olisi yhdessä paikassa, helposti käden ulottuvilla sellaista materiaalia, toimintavinkkiä ja taustatietoa, jonka avulla arkeen saadaan sisältöä, vuorovaikutukselle alkusykäyksiä, liikkumiselle ja tekemiselle motivaatiota;
  • jotta hauraampi ja heikompikin kokisi osallisuutta;
  • jotta hoivakodin sosiaaliset suhteet eivät keskittyisi negatiivisiin ilmiöihin, terveyspulmiin ja menetyksiin;
  • jotta huomio suuntautuisi asioihin, joita vielä voi tehdä ja joista voi nauttia;
  • jotta yhteinen toiminta tutustuttaisi ihmisiä keskenään ja tarjoaisi tilaisuuksia ystävystyä.