Vanhustenpäivä ja -viikko

Vanhustenpäivä ja -viikko

Vanhustyön keskusliiton käynnistämät Vanhustenpäivä ja -viikko ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia!

Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko.

Vanhustenviikkoa vietettiin  4.-11.10.2020 teemalla

Onni on vanheta – Lyckan kommer med åldern

Halusimme tänä vuonna löytää ja nostaa esille positiivisia asioita vanhenemisesta. Arjen pieniä ja suuria iloja. Arjessa on paljon asioita, jotka tekevät ihmiset ikääntyessäkin onnelliseksi kivuista ja säryistä huolimatta. Emme halua lakaista ikäviä asioita maton alle, vaan haluamme kerrankin nostaa esille ikääntymisen hyviä puolia. Haastammekin kaikki miettimään ikääntymistä positiivisuuden kautta.

Teemaa juhlistetaan koko vuoden ja liitto kannustaa yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään toimintaa ikääntyneille ihmisille erityisesti Vanhustenviikolla.

Ideoita Vanhustenviikon tapahtumien sisällöiksi voi ilmoittaa ja käydä katsomassa Facebook-sivuillamme: Vanhustenpäivä ja -viikko. Tervetuloa keskustelemaan ja ilmoittamaan omista tapahtumistasi.

Vanhustenviikon 2020 teema Onni on vanheta

Vanhustenpäivän pääjuhla katsottavissa Permanto.fi

Vanhustyön keskusliitto järjesti Vanhustenpäivän valtakunnallisen pääjuhlan ikääntyneille ihmisille ja heidän läheisilleen sunnuntaina 4.10.2020 Naantalissa yhteistyössä Naantalin kaupungin ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Juhla esittiin suorana tv-lähetyksenä AlfaTV:ssä su 4.10. klo 13.00-14.15.  Juhlapuhuja oli eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen. Lähetys juhlasta on katsottavissa jälkikäteen Permanto.fi palvelusta. ja uusintalähetyksenä AlfaTV:ssä lauantaina 5.12. klo 16.30.

Katso eduskunnan puhemiehen juhlapuhe