SeniorSurf

SeniorSurf

SeniorSurf auttaa järjestöjä digiopastustoiminnan organisoinnissa sekä rohkaisee ikääntyneitä ihmisiä tarttumaan digilaitteisiin ja sähköisiin palveluihin.

Suomessa edelleen lähes 500 000 ikäihmistä (yli 65-vuotiasta), jotka eivät käytä tietotekniikkaa. Yleisesti he ovat kuitenkin kiinnostuneita tietotekniikasta ja muustakin teknologiasta. Ikääntyneillä ihmisillä tulee olla mahdollisuus tutustua tietokoneisiin ja internetiin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin sekä saada opastusta. Opetella voi itsekseen tai vaikka jonkun opastuksessa. Opastusta voi pyytää naapurilta, tai löytää ikääntyneitä ihmisiä digiasioissa opastavaan yhdistykseen tai oman alueen kirjastoon. Ja kun asian on oppinut, voi alkaa hyvin opastamaan muita.

Digitalisaatio – ikäihmiset on hyvä huomioida omana kohderyhmänä

VTKL haluaa auttaa ikäihmisiä digitalisaation keskellä. Konkreettisia apuja ovat digiopastuksen mahdollistaminen sekä tiedon vienti palveluntuottajille. Palveluiden sähköistäminen tuo monelle käyttäjälle haasteensa. Hyvien käyttöliittymien suunnittelu ja palveluihin opastaminen auttavat ikäihmisiä sähköistenkin palveluiden pariin.