Sosiaaliset suhteet ja yksinäisyyden lievittäminen

Oletko sinä kokenut yksinäisyyttä tai tunnetko jonkun yksinäisen?

Yksinäisyyden tunne on aina henkilökohtainen, ja sitä voi kokea kuka vain. Yhdelle yksinäisyys on läsnä kesäaamujen varhaisina tunteina, toiselle taas talvi-iltoina. Yksinäisyys on lähes aina kielteistä, mikä heikentää hyvinvointia.

Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminta on mainio lääke iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen. Koulutetut ohjaajat käynnistävät vuosittain Ystäväpiiri-ryhmiä eri puolilla Suomea esimerkiksi palvelutaloissa ja erilaisissa yhdistyksissä.

Toimintaa ja virkistystä

Vanhustyön keskusliiton palveluihin kuuluvat myös muistisairaita iäkkäitä pariskuntia tukeva Omahoitovalmennus-toiminta, iäkkäiden digitaitoja edistävä SeniorSurf-toiminta sekä maksuton Vahvike-aineistopankki, jota myös iäkkäille suunnattu Vahvikelinjan palvelupuhelin hyödyntää sekä iäkkäille ihmisille tarkoitettu valtakunnallinen asuntojen korjausneuvonta. Pääset tutustumaan Vanhustyön keskusliitton tarjoamiin palveluhin alla olevista linkeistä.

Jäsenyhteisöt tarjoavat palveluja

Vanhustyön keskusliiton jäsenyhteisöt tuottavat valtakunnallisesti merkittävän määrän palveluja iäkkäille ihmisille. Oman kunnan vanhuspalvelujen asiantuntijat neuvovat, kun avun tarvetta tulee itselle tai omaiselle. Palveluja ja tietoa voi kysyä suoraan myös jäsenyhteisöistä.

Linkki jäsenyhteisöjen yhteystietoihin