eOmahoitovalmennus-ryhmätoiminta

Ryhmätoimintaa verkossa

eOmahoitovalmennus-ryhmät pariskunnille

eOmahoitovalmennus-ryhmät pariskunnille

eOmahoitovalmennus-ryhmätoiminta iäkkäille pariskunnille toteutuu verkkoalustan kautta tai esimerkiksi kasvokkaisten tapaamisten ja verkkotapaamisten yhdistelmänä.

Pariskunta osallistuu eOmahoitovalmennus-ryhmään yhdessä. Ryhmä kokoontuu yhteensä kahdeksan kertaa säännöllisesti viikoittain kahden kuukauden aikana ja yhden ryhmäkerran kesto on noin kolmesta neljään tuntia. eOmahoitovalmennus-ryhmä tarjoaa tietoa ja vertaistukea muistisairauden varhaiseen vaiheeseen. Ryhmätapaaminen sisältää pariskunnille yhteistä toimintaa ja myös omaa vertaistuellista sisältöä muistisairautta sairastaville ja heidän puolisoilleen.

eOmahoitovalmennus-ryhmää ohjaa parityöskentelynä kaksi tai kolme koulutettua Omahoitovalmennus-ryhmänohjaajaa. Jokainen pariskunta haastatellaan ennen ryhmän alkua joko kasvokkain tai sillä verkkoalustalla,  jolla eOmahoitovalmennus-ryhmä tulee kokoontumaan. Ryhmän sisältö suunnitellaan ja räätälöidään aina siihen osallistuvien pariskuntien toiveiden mukaiseksi.

Ryhmään osallistumiseen tarvitaan internet-yhteys ja tietokone tai tabletti, josta löytyy toimiva kamera ja mikrofoni. Pariskunta voi käyttää samaa laitetta yhdessä tai molemmat voivat osallistua oman laitteensa ääreltä.

Toiminnan taustalla ovat huhti-kesäkuussa 2020 koronapandemian poikkeustilanteeseen kehitetyt eVoima-kohtaamisryhmät. Ne olivat verkon kautta toteutuneita vertaistapaamisia, joiden tavoitteena oli tukea iäkkäiden pariskuntien voimavaroja ja hyvinvointia koronaepidemian aikana.