Mitä Ystäväpiiri-koulutus on?

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksen jälkeen sinulla on ajankohtaista tietoa sekä välineitä tavoitteellisen, asiakaslähtöisen ja osallistavan yksinäisyyttä lievittävän ryhmätoiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja ohjaamiseen.

Hakeutuessasi Ystäväpiiri-koulutukseen voit toimia esimerksiksi iäkkäiden ihmisten hoidossa, kuntoutuksessa tai sosiaalityössä. Koulutukseen voit osallistua myös vapaaehtoistyöntekijänä. Ystäväpiiri-koulutuksen tärkein osallistumisskriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen.

Ystäväpiiri-ryhmää ohjataan parityöskentelynä, jolloin myös koulutukseen osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa. Jo hakuvaiheessa sinun onkin hyvä tietää, kenen kanssa tulet ohjaamaan Ystäväpiiri-ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossasi ohjaajaparia, mutta haluaisit silti osallistua Ystäväpiiri-koulutukseen, ota yhteyttä lähimpään Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaajaan.

Huom. Vaikka osallistuisit koulutukseen toisella paikkakunnalla, voit ohjata koulutukseen kuuluvan Ystäväpiiri-ryhmän omalla paikkakunnallasi. Saat myös mentorointia eli työnohjauksellista tukea omalle paikkakunnallesi.

Ilmoittaudu Ystäväpiiri-koulutukseen Koulutukset ja tapahtumat -sivun kautta. Lomakkeen saatuamme otamme sinuun yhteyttä. Haastattelemme kaikki koulutukseen hakijat.

Ystäväpiiri-koulutuskaavio