Mitä Ystäväpiiri-koulutus on?

Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus

Ohjaajien koulutus on keskeinen osa Ystäväpiiri-ryhmätoiminnan vaikuttavuutta.

Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-koulutuksessa opiskellaan toimivan Ystäväpiiri-ryhmän ohjaamisen elementit.

Koulutus antaa valmiudet tavoitteellisen, asiakaslähtöisen ja yksinäisyyttä lievittävän Ystäväpiiri-ryhmätoiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja ohjaamiseen. Ystäväpiiri-koulutus soveltuu hyvin mm. sosiaali-, terveys-, opetus- ja kulttuurialan toimijoille, järjestöissä työskenteleville sekä laajalle joukolle vapaaehtoistoimijoita. Osallistumisen tärkein kriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen.

Ystäväpiiri-koulutuksen suorittaneet ohjaajat voivat käynnistää toimipisteissään iäkkäille ihmisille suunnattuja Ystäväpiiri-ryhmiä, joihin osallistuminen tutkitusti parantaa hyvinvointia, vahvistaa elämänlaatua ja vähentää terveyspalveluiden käyttöä.

Sisältö

Koulutukseen sisältyy viisi lähiopetuspäivää, joiden lisäksi osallistujat ohjaavat parityönä omaa Ystäväpiiri-ryhmää kolmen kuukauden ajan (12 kokoontumiskertaa). Voit siis osallistua lähiopetuspäiviin paikkakunnalla, jossa koulutus järjestetään ja ohjata koulutukseen kuuluva Ystäväpiiri-ryhmän omassa kunnassasi. Saat myös mentorointia eli työnohjauksellista tukea omalle paikkakunnallesi.

Ystäväpiiri-ryhmä ohjataan parityönä, joten myös Ystäväpiiri-koulutukseen osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa. Jo hakuvaiheessa sinun onkin hyvä tietää, kenen kanssa tulet ohjaamaan Ystäväpiiri-ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossasi ohjaajaparia, mutta haluaisit silti osallistua Ystäväpiiri-koulutukseen, ota yhteyttä kyseisestä koulutuksesta vastaavaan Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaajaan.

Hae mukaan!

Ystäväpiiri-koulutukseen haetaan mukaan täyttämällä verkkohakulomake kunkin koulutuksen omalla tapahtumasivulla. Hakulomakkeen saatuamme otamme sinuun yhteyttä. Haastattelemme hakijat ennen koulutukseen hyväksymistä.

Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksen on suorittanut jo yli 1000 henkilöä eri puolilla Suomea. Osallistujien palautetta koulutuksesta:

”Sain uusia keinoja lievittää yksinäisyyttä. Merkitsee sitä, että ikäihmiset voimaantuvat ja saavat uusia ystäviä.”

”Ryhmät tosi tarpeellisia, ja siksi tarvitaan koulutusta!”

”Paras koulutus, missä olen ollut. Kiitosta on tullut paljon myös asiakkailta!”

Ystäväpiiri-koulutuskaavio