Tapahtumat

Ystäväpiiri-koulutus® etäyhteydellä verkossa, syksy 2024

Haluaisitko lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ja kehittyä ryhmänohjaajana?

Ystäväpiiri-koulutus® antaa valmiudet iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä vähentävän Ystäväpiiri-ryhmän ohjaamiseen Vanhustyön keskusliiton kehittämän ryhmämallin mukaisesti.

Vuorovaikutteisessa ja lämminhenkisessä koulutuksessa paneudumme yksinäisyyden ymmärtämiseen, voimavaralähtöiseen toimintaan, ryhmän vuorovaikutukseen ja dynamiikkaan sekä omaan kasvuun ryhmänohjaajana.

Yhdistämme tutkittua tietoa kokemukselliseen oppimiseen ja käytännönläheisiin menetelmiin (luonto, taide, kulttuuri, liikunta). Koulutuksemme soveltuu hyvin mm. iäkkäiden ihmisten parissa työskenteleville, vapaaehtoisille ja opiskelijoille.

Ohjelma:

Koulutukseen sisältyy Teams-alustalla toteutettavat koulutusiltapäivät, 
joiden rinnalla osallistujat ohjaavat koulutuksen aikana parityönä oman iäkkäille ihmisille suunnatun Ystäväpiiri-ryhmän lähi- tai etätapaamisina omassa taustayhteisössään (12 ryhmätapaamista). Esimerkiksi järjestöt, palvelutalot, kunnat, hyvinvointialueet ja seurakunnat ovat hyödyntäneet Ystäväpiiri-ryhmämallia toiminnassaan. 


Koulutuspäivät jaksottuvat syksylle 2024 seuraavasti:

Koulutusiltapäivät klo 12.00-15.00 

ke 4.9. ja to 5.9. 
ke 11.9. ja to 12.9. 
ke 9.10. ja to 10.10. 
ke 20.11. ja to 21.11. 
ke 11.12. ja to 12.12. 

Kustannukset 

Koulutus maksaa 100 €, vapaaehtoistoimijoille ja opiskelijoille koulutus on maksuton. Hinta sisältää etäkoulutuspäivät, kaksi ohjauskeskustelua oman mentorin kanssa ryhmäprosessin aikana, kirjallisen palautteen omalta mentorilta ryhmätapaamisten etenemisestä sekä koulutusmateriaalin. 


Hakeminen
Koulutukseen haetaan mukaan ottamalla yhteyttä Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaajiin (yhteystiedot alla). Saat alueohjaajalta sähköisen hakulomakkeen täytettäväksesi.

Koulutukseen mukaan hakeutuneet henkilöt haastatellaan. Haastattelulla varmistamme hakijoiden motivaation ja resurssit koulutukseen ja ryhmänohjaamiseen sekä saamme lisätietoa osallistujien toiveista ja tarpeista. Haastattelun jälkeen hakijoille ilmoitetaan koulutukseen hyväksymisestä.

Koulutukseen on hyvä hakeutua yhdessä oman ohjaajaparin kanssa, ja molemmat täyttävät oman hakulomakkeen. Koulutukseen haetaan mukaan 16.8.2024 mennessä. 

Otathan huomioon, että koulutusryhmä täytetään hakujärjestyksessä ja paikkoja on rajallinen määrä. 


Lisätiedot ja ilmoittautumiset: 
Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaajat Raita Lehtonen raita.lehtonen@vtkl.fi, 050 373 1057 ja Minna Partanen minna.partanen@vtkl.fi, 050 360 1209 

Ystäväpiiri-toiminnasta löydät lisätietoa myös nettisivuiltamme."Koulutuksesta olen saanut menetelmän ja ryhmätyömallin, jota voin hyödyntää ikääntyneiden kanssa. Osaan kohdata ja sanoittaa yksinäisyyttä paremmin ja samalla tukea ystävystymistä."