Tapahtumat

Ystäväpiiri-koulutus® Espoo, Uusimaa, syksy 2024

Haluaisitko lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ja kehittyä ryhmänohjaajana?

Ystäväpiiri-koulutus® antaa valmiudet iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä vähentävän Ystäväpiiri-ryhmän ohjaamiseen Vanhustyön keskusliiton kehittämän ryhmämallin mukaisesti.

Ohjelma:

Vuorovaikutteisessa ja lämminhenkisessä koulutuksessa paneudumme yksinäisyyden ymmärtämiseen, voimavaralähtöiseen toimintaan, ryhmän vuorovaikutukseen ja dynamiikkaan sekä omaan kasvuun ryhmänohjaajana.
Yhdistämme tutkittua tietoa kokemukselliseen oppimiseen ja käytännönläheisiin menetelmiin (luonto, taide, kulttuuri, liikunta). Koulutuksemme soveltuu hyvin mm. iäkkäiden ihmisten parissa työskenteleville, vapaaehtoisille ja opiskelijoille.

Koulutukseen kuuluu viisi koulutuspäivää, joiden rinnalla osallistujat ohjaavat koulutuksen aikana parityönä oman iäkkäille ihmisille suunnatun Ystäväpiiri-ryhmän lähi- tai etätapaamisina omassa taustayhteisössään (12 ryhmätapaamista). Esimerkiksi järjestöt, palvelutalot, kunnat, hyvinvointialueet ja seurakunnat ovat hyödyntäneet Ystäväpiiri-ryhmämallia toiminnassaan. 

Koulutuspäivät syksyllä 2024 ovat:

  1. ke 28.8. klo 9-16
  2. ke 4.9. klo 9-16
  3. ke 18.9. klo 9-16
  4. ke 30.10. klo 9-16
  5. ke 27.11. klo 9-16 

Kustannukset 

Koulutus on maksuton. Koulutus sisältää koulutuspäivät, kaksi ohjauskeskustelua oman mentorin kanssa ryhmäprosessin aikana, kirjallisen palautteen omalta mentorilta ryhmätapaamisten etenemisestä, koulutusmateriaalin ja koulutuspäivien tarjoilut. 

Koulutuksen toteuttaa Vanhustyön keskusliitto yhteistyössä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue ja OP Uusimaa.

Hakeminen
Koulutukseen haetaan mukaan 9.8.2024 mennessä ottamalla yhteyttä alueohjaaja Tarja Ylimaahan (tarja.ylimaa@vtkl.fi, puh. 050 402 2528). Saat alueohjaajalta sähköisen hakulomakkeen täytettäväksesi.

Koulutukseen mukaan hakeutuneet haastatellaan. Haastattelulla varmistamme hakijoiden motivaation ja resurssit koulutukseen ja ryhmänohjaamiseen sekä saamme lisätietoa osallistujien toiveista ja tarpeista. Haastattelun jälkeen hakijoille ilmoitetaan koulutukseen hyväksymisestä. Koulutukseen on hyvä hakeutua yhdessä oman ohjaajaparin kanssa, ja molemmat täyttävät oman hakulomakkeen. 

Koulutusryhmä täytetään hakujärjestyksessä ja paikkoja on rajallinen määrä.   
 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: 
Ystäväpiiri-toiminnan vastaava alueohjaaja Tarja Ylimaa, puh. 050 402 2528, tarja.ylimaa@vtkl.fi 
Ystäväpiiri-toiminnasta löydät lisätietoa myös nettisivuiltamme.


"Koulutuksesta olen saanut menetelmän ja ryhmätyömallin, jota voin hyödyntää ikääntyneiden kanssa. Osaan kohdata ja sanoittaa yksinäisyyttä paremmin ja samalla tukea ystävystymistä."