Ajankohtaista

Suojavisiireitä suomalaisille hoivakodeille

Suojaviisiirien lahjoittajat.

Usean keskisuomalaisen yrittäjän yhteisellä tempauksella kerättiin 60 000 euroa, joilla hankittiin suojavisiirejä lahjoitettavaksi hoivakodeille ympäri Suomen.

Yrittäjien tempauksen taustalla on huoli ikääntyvien vanhusten turvallisuudesta korona-aikana sekä halu tehdä poikkeusaikana konkreettinen hyvä teko.

Suojavisiirit on ensisijaisesti tarkoitettu ympärivuorokautisen hoivan hoitohenkilökunnan käyttöön. Jaettavien suojavisiirien määrä oli rajoitettu, mutta niitä pyrittiin toimittaa mahdollisimman laajalle joukolle. Vanhustyön keskusliiton kautta visiirejä toimitettiin reilu sataan hoivakotiin, joissa visiirit toimivat ensiapuna pahimpaan tarpeeseen.

Näyttävät oikein hyviltä ja laadukkailta, kertoo yksi visiirejä saanut hoivakoti.

Lahjoitettavat suojavisiirit ovat korkealaatuisia ja sataprosenttisesti Suomessa valmistettuja. Ne on tehnyt 4M Suomi. Visiirit voidaan pestä ja käyttää useaan kertaan.

Suojavisiirit lahjoittaneet yritykset ovat Asianajotoimisto Fenno, Joma Rakennus, Jyskän varastomyymälä, Kymppiremontit, LämpöYkkönen ja Trustmary.

Hyväntekeväisyyttä tekeviä yrityksiä edustava Matti Perkkiö kertoo, että tempaus halutaan kohdistaa sinne, missä tarve on suurin.

– Hoiva-alalla on suojavarusteista pulaa, ja on käynyt ilmi, että jotkut yrittävät rahastaa hengityssuojaimilla. Tämä on meidän vastaiskumme suojavälinekiskureille, Perkkiö taustoittaa.

Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara pitää lahjoitusta merkittävänä.

– Lahjoituksen vaikuttavuus on todella suuri, sillä suojavarusteista on vanhustenhuollossa huutava pula. Yli 70-vuotiaat ihmiset ovat olleet aikoinaan rakentamassa meidän hyvinvointiyhteiskuntamme. Nyt on todella upeaa, että nuoremmat ikäluokat osoittavat heille kiitollisuuttaan huolehtimalla vanhusten turvallisuudesta, Lausvaara kommentoi.