Ajankohtaista

Vanhustenpäivän pääjuhla suorana tv-lähetyksenä Naantalista 4.10.

Onni on vanheta on Vanhustenviikon 4.-11.10.2020 teema.

Ikääntyneille ja heidän läheisilleen järjestetty vuosittainen Vanhustenpäivän pääjuhla pidetään Naantalissa sunnuntaina 4. lokakuuta.

Vanhustenviikon teema Onni on vanheta – Lyckan kommer med åldern sai tänä vuonna erilaisen sävyn, kun moni ikääntynyt vietti kevään ja kesänkin poikkeusoloissa ja eristyksessä. Edelleen ikääntyneet itse ovat varovaisia liikkumaan kotinsa ulkopuolella. On ollut entistä tärkeämpää saada heille piristystä, virkistystä ja toimintakyvyn ylläpitoa tukevaa toimintaa suoraan kotiin.

Tänä vuonna tuomme arvokkaan juhlan suoraan kaikkien ikääntyneiden kotiin. Juhla lähetetään suorana tv-lähetyksenä AlfaTV:ssä sunnuntaina 4.10. klo 13.00, Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara kertoo.

Juhlapuheen tilaisuudessa pitää eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen. Puhe tulee videotaltiointina. Lisäksi juhlassa kuullaan Naantalin kaupungin edustajien puheenvuoroja ja nautitaan paikallisten nuorten musiikki- ja voimisteluesityksistä. Juhlassa on viittomakielinen tulkkaus. Lähetys juhlasta on katsottavissa jälkikäteen AlfaTV:n Permanto.fi palvelusta.

Katso juhlan ohjelma

Onni on vanheta

Vanhustenpäivää vietetään jo 67. kerran. Sitä seuraavaa viikko on ollut Vanhustenviikko vuodesta 1971 lähtien. Vanhustenviikon kampanjallaan Vanhustyön keskusliitto kannustaa kuntia, yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään tapahtumia ja toimintaa ikääntyneille ihmisille ympäri Suomen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii teemaviikon suojelijana.

Poikkeuksellinen tilanne ja rajoitukset ovat vaikuttaneet tapahtumien järjestämiseen. Vanhustyön keskusliitto on huomioinut tämän tapahtumien järjestäjille tekemissään tukimateriaaleissa ja tuonut verkkosivuilleen runsaasti valmiita vinkkejä ja ideoita, miten Vanhustenviikolla ja koko syksyn aikana voi ilahduttaa ikääntyneitä.

Katso materiaalit

Vanhustenviikon teemapäivät

Jokaisella Vanhustenviikon päivällä on Vanhustenviikon kattoteeman Onni on vanheta mukainen teemansa.

SeniorSurf-päivänä 6.10. ikääntyneitä ihmisiä rohkaistaan tutustumaan tietotekniikkaan. Päivän onni-teeman Onni on vanheta uutta opetellen mukaisesti ympäri Suomea järjestettävissä tapahtumissa ihmisillä on tilaisuus nähdä mitä iloa ja hyötyä digi voi heidän elämäänsä tuoda. Lue lisää www.seniorsurf.fi

Keskiviikkoa 7.10. vietetään Onni on vanheta arvokkaasti -teemalla ja tuolloin Vanhustyön keskusliitto on mukana järjestämässä Suomen suurimmat ikäihmisten päiväkahvit ja kaikille avoimen webinaarin yhdessä Kirkkohallituksen, Kirkkopalvelujen, Agricola-opintokeskuksen ja Kuntaliiton kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: www.seurakuntaopisto.fi/koulutukset/onni-on-vanheta-arvokkaasti-webinaari-7-10-2020/

Onni on vanheta varautuen -teemapäivänä torstaina 8.10. Vanheminen.fi verkkokampanja kannustaa ilmoittamaan oman vanhuuteen varautumisen tekonsa. Vanhustyön keskusliitto haluaa herätellä entistä nuorempia ottamaan vastuuta hyvän eläkeiän suunnittelusta. Lisää tietoa www.vanheneminen.fi

Lue lisää teemapäivistä