Materiaalit

Materiaalia ja ideoita Vanhustenviikon tilaisuuksien järjestäjille

#YhdessäLuontoon #JokaIänOikeus #LuontoAntaaVoimaa #Vanhustenviikko #ArvokasVanhuus

Vanhustyön keskusliitto tuottaa Vanhustenviikon julisteen, jota voi myös itse tulostaa sekä muuta tukimateriaalia verkkosivuilleen kannustaakseen eri toimijoita järjestämään tapahtumia ja toimintaa iäkkäille ihmisille erityisesti Vanhustenviikolla 2.-9.10.2022.

Tämän vuoden Vanhustenviikon teemana on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus ja ruotsiksi Alla åldrars rätt – Tillsammans i naturen

Toivomme, että Vanhustenviikon teeman mukaisia tapahtumia järjestettäisiin eri puolilla Suomea.

Ideoita Vanhustenviikolle #YhdessäLuontoon

Päivitämme tänne ideoita Vanhustenviikon viettoon kevään ja kesän 2022 aikana.

Kannattaa myös seurata Facebook-sivua facebook.com/Vanhustenviikko/. Sinne voitte myös laittaa omia ideoitanne Yhdessä luontoon -teemasta.

Luontokortit

Luontokortit on suunniteltu luontoaiheisten keskustelujen virittämiseksi. Luontomielikuvien herättelylläkin on positiivisia vaikutuksia ihmisen hyvinvoinnin kokemuksiin. Kortit sopivat mainiosti eri ikäisten henkilöiden yhdessäoloon. 72 mattalaminoitua korttia sisältävät kysymyksiä luontoelämyksistä, luontoon liittyvistä toiveista, luontomuistoista sekä luonnontiedosta.

Tilaa luontokortit

Luontopolkuja ja tunnistustehtäviä

Tietoa luonnosta ja vinkkejä ryhmätoimintaan

Luonto aiheisia oppaita löytyy runsaasti. Olemme koonneet tähän muutamia ikääntyneiden ja heidän kanssaan työskentelevien kannalta käyttökelpoisimpia.

Suomen luonnonsuojeluliiton luontopolkumateriaali Pappa pitkospuille, mummo marjaan on suunniteltu toimimaan kaikkialla, missä on hiemankin vihreää. Ei siis tarvitse mennä metsään! Materiaali toimii oppaana iäkkään läheiselle tai hoitajalle, mutta iäkäs voi käyttää sitä myös omatoimisesti.

Eläkeliiton Tehdään yhdessä -oppaaseen on koottu vinkkejä luontoaiheisen ryhmätoiminnan käynnistämiseen ja toiminnan sisältöön.

Asumiseen ja elinympäristöön liittyvää materiaalia

Aivojumppaa

Kaipaatko lisää materiaalia?

Tutustu Vahvike-aineistopankin Luonto-osioon. www.vahvike.fi/fi/luonto