Ajankohtaista

Erillisiä yli 70-vuotiaita koskevia korona-ajan suosituksia ei enää ole

Suomi toimii kampanja.

Tiettyyn ikärajaan perustuvaa suositusta fyysisten kontaktien välttämisestä ei enää ole, kertoo valtioneuvosto 23.6. julkaistussa tiedotteessaan. Lähikontakteissa on kuitenkin niin ikäihmisten kuin kaikkien muidenkin hyvä noudattaa edelleen pidättyvää linjaa yksilöllistä harkintaa käyttäen, ottaen huomioon henkilön kokonaistilanne ja yksilölliset riskitekijät.

Vierailut ovat olleet sallittuja hoitolaitoksissa kesäkuun 17. päivä alkaen. Hoitolaitosten asiakkaiden ja heidän läheistensä tapaaminen tulee järjestää turvallisesti esim. ulkona tai erillisessä tapaamistilassa. Vierailut sairaalaan ovat myös olleet sallittuja 17.6. alkaen. Vierailuissa tulee kuitenkin käyttää alueellista harkintaa koronatilanteen mukaan.

Viruksen uudelleen leviäimisen ehkäisemiseksi kaikkien kannattaa kuitenkin edelleen noudattaa aikaisempia suosituksia koskien käsienpesua, yskimistä ja turvavälejä.

Lue valtioneuvoston tiedote

Vahvikelinja tuo piristystä päivään

Lähikontaktien välttämisellä on onnistuttu hyvin suojaamaan ikääntynyttä väestöä koronavirustartunnoilta. Tällä on kuitenkin ollut hyötyjen lisäksi myös kielteisiä vaikutuksia 70 vuotta täyttäneiden henkilöiden fyysiselle, psyykkiselle ja sosiaaliselle hyvinvoinnille ja toimintakyvylle.

Vanhustyön keskusliitto on vastannut tähän tarpeeseen avaamalla Vahvikelinja-puhelinpalvelun, joka tarjoaa kotona asuville ja vailla digiyhteyksiä oleville yli 70-vuotiaille askaretta aivoille ja piristystä päivään. Kun ikääntynyt kaipaa virkistävää tekemistä, hänen kannattaa soittaa Vahvikelinjaan! Puheluissa ratkotaan yhdessä aivopähkinöitä, visaillaan tai muistellaan mukavia ja jutustellaan.

Vahvikelinja palvelee numerossa 050 328 8588 maanantaisin ja tiistaisin klo 13–15.

Lue lisää Vahvikelinjasta.