Ajankohtaista

Ystävyyden eväskassit tukevat omatoimisesti jatkavia Ystäväpiiri-ryhmiä

Ystäväpiirin ystävyyden eväskassit.

Haluamme tukea omatoimisesti jatkavia Ystäväpiiri-ryhmiä Ystävyyden eväskasseilla. Niillä mahdollistetaan ryhmäkertojen tärkeimpiä sisältöjä kuten yhdessäoloa, keskustelua ja kahvittelua.

Kassit sisältävät tarjottavia ja sisältöehdotuksia ryhmätapaamisiin. Ystävyyden eväskasseilla on myös tärkeä symbolinen merkitys. Iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä on tärkeää vähentää, ja mikäpä olisikaan siihen parempi lääke kuin toisista välittäminen, ystävyys sekä yhteiset tapaamiset.

Ystäväpiiri-toiminnan mukaisesti ryhmät kokoontuvat aluksi 12 kertaa ohjaajien kanssa, jonka jälkeen ryhmät voivat halutessaan jatkaa tapaamisiaan itsenäisesti ilman ohjaajia. Omatoimisia tapaamisia ja yhteydenpitoa ohjatun jakson jälkeen jatkaa noin 60% Ystävä-piiri-ryhmistä.

Ystävyyden eväskassien jakamisen ryhmille ovat mahdollistaneet Zonta International Piiri 20:ltä vuonna 2013 saatu lahjoitus, jolla on tuettu jatkavia ryhmiä jo usean vuoden. Paulig lahjoitti lisäksi 300 kahvipakettia, ja runoilija Heli Laaksonen ”Peippo vei” ääni- ja runokirjat jokaiseen kassiin laitettavaksi.

Ystävyyden eväskasseja jaetaan 150 kpl. Omatoimisesti ilman ohjaajia jatkava Ystäväpiiri-ryhmä voi saada Ystävyyden eväskassin ottamalla yhteyttä oman alueensa alueohjaajaan. Alueohjaaja voi vierailla ryhmässä ja tuoda Ystävyyden eväskassin mukanaan.

Toivomme, että Ystävyyden eväskasseista on iloa ja hyötyä!

Lämpimin terveisin

Ystäväpiiri-toiminta
Vanhustyön keskusliitto