Ajankohtaista

Varaudu vanhuuteen – Vanhustyö-lehti 3/2019 on ilmestynyt

Vanhustyö-lehti 3/2019 kansikuva.

Vanhustyö-lehti 3/2019 on ilmestynyt! Lehden kantavana ajatuksena on vanhuuteen varautuminen ja ikäihmisten näkökulman ja äänen voimistaminen.

Vanhuuteen varautuminen on aihealueeltaan hyvin laaja: terveyden- ja toimintakyvyn ylläpitäminen, sosiaalisten suhteiden vaaliminen, varautuminen oikeudellisiin ja taloudellisiin asioihin sekä asumisratkaisujen ennakointi.

Ihmisten omaehtoisen varautumisen lisäksi on tarkasteltava sitä, miten yhteiskunnassa on varauduttu väestön ikääntymiseen. Voisiko vanhuuteen varautuminen olla samanlainen kansalaistaito kuin opintojen ja työurien suunnittelukin?

Ikäihmisten näkökulma on esillä lehdessä monin tavoin. On henkilöhaastatteluja ja artikkeleita, joissa vanhenemista tarkastellaan ikääntyneiden näkökulmasta. Lehdessä on myös katsauksia kulttuuritarjontaan, esittelyjä kirjoista, taidenäyttelystä ja näytelmistä, joissa taiteen keinoin kuvataan vanhuuden monimuotoisuutta.

Lisäksi lehdessä palataan vanhustenhuollon haasteisiin ja kerrotaan onnistuneista asumiseen ja hoitohenkilökunnan kouluttamiseen liittyvistä hankkeista.

Pääset tutustumaan lehteen tilaamalla sen Lehtiluukusta tai vanhustyolehti@vtkl.fi tai 09 3508 600.

Lehden luettuasi voit antaa palautetta lehdestä Lukijapalautteet-sivulla! Kiitos, kun kerrot meille mielipiteesi!

Jos olet kiinnostunut ilmoittamaan lehdessä, tutustu mediakorttiimme, josta löydät lehden teemat, ilmoituskoot sekä ilmestymisaikataulun.

Mukavia lukuhetkiä!

Vanhustyö-lehden toimitus