Ajankohtaista

Vähennämme yksinäisyyttä yhteistyössä Kuurojen Liiton kanssa

Käsi ja silmälasit.

Kuurojen Liitto ja Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminta aloittavat yhteistyön avaamalla uusia Ystäväpiiri-ryhmiä viittomakielisille ikäihmisille.

Keskeisenä elementtinä on Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus, jonka tarkoituksena on käynnistää Ystäväpiiri-ryhmiä kuuroille iäkkäille ihmisille yksinäisyyden lieventymiseksi ja vertaistuen mahdollistamiseksi omalla viittomakielellä. Lisätietoja ja video Kuurojen Liiton sivuilta.

Koulutus on suunnattu viittomakielisille vapaaehtoisille ja Kuurojen Liiton aluetyöntekijöille Kuurojen kansaopistossa kevään 2019 aikana. Ohjaajakoulutukseen tulee ilmoittautua 25.1. klo 16 mennessä. Kuurojen Liitossa Ystäväpiiri-toiminnan yhteyshenkilönä toimii aluetyöntekijä Annukka Hiekkanen. Häneen voit ottaa yhteyttä ja pyytää lisätietoa: tekstiviestit/ videopuhelu/ whatsapp 050 4951 922 sekä annukka.hiekkanen@kuurojenliitto.fi.

Kuurojen Liiton kanssa yhteistyössä toteutettavat Ystäväpiiri-ryhmät tarjoavat vertaistukea yksinäisyyttä kokeville ikäihmisille sekä mahdollisuuden vuorovaikutukseen omalla kielellä. Ystäväpiiri-ryhmän tavoitteena on yksinäisyyden tunteen lievittäminen ja uusien ystävien löytäminen. Tulokset ovat erittäin hyviä tähän mennessä ohjatuista ryhmistä: noin yhdeksän kymmenestä ryhmäläisestä kokee yksinäisyyden lievittyneen ryhmätoiminnan vaikutuksesta. Vanhustyön keskusliitto on toteuttanut Ystäväpiiri-toimintaa vuodesta 2006 lähtien ja ryhmiin on osallistunut lähes 10 000 iäkästä ihmistä.

Vanhustyön keskusliitossa Kuurojen liiton kanssa toteutettavasta yhteistyöstä lisätietoja antaa: Tarja Ylimaa, tarja.ylimaa@vtkl.fi  ja 050 4022 528.