Omahoitovalmennus-ryhmät

Omahoitovalmennus-ryhmät

 

Muistisairaudet ovat kansantauti, johon sairastuu jopa 14 500 suomalaista vuosittain. Muistisairauden toteaminen voi aiheuttaa ristiriitaisia tunteita ja huolta tulevaisuudesta. Etenevä muistisairaus koskettaa muistisairastuneen lisäksi myös hänen lähipiiriään. Omahoitovalmennus-ryhmät on tarkoitettu varhaisvaiheen muistisairaalle ja hänen puolisolleen.

Katso Omahoitovalmennus-ryhmiin osallistuneiden pariskuntien kokemuksiin pohjautuvat videomme Muistisairaus – miten tästä eteenpäin ja Omahoitovalmennus-ryhmästä voimavaroja arkeen.

Iäkkäät pariskunnat ovat Omahoitovalmennus-toiminnan sydän. Samassa elämäntilanteessa olevien pariskuntien toisilleen tarjoama vertaistuki on tärkeä voimavara, jota haluamme Vanhustyön keskusliitossa vahvistaa.

Omahoitovalmennus tuli kreivin aikaan. Olin aika kateissa — yksin. Ryhmässä huomasin, että näin ei olekaan! Me olemme molemmat saaneet voimaa, tietoa ja turvaa tulevaan.

Palaute Omahoitovalmennus-ryhmään osallistuneelta

Omahoitovalmennus-ryhmä kokoontuu koulutettujen ohjaajien tukemana kahdeksan kertaa kahden kuukauden aikana. Ryhmään osallistuu korkeintaan kymmenen pariskuntaa. Parisuhde nähdään Omahoitovalmennus-toiminnassa voimavarana ja pariskunta osallistuu ryhmään yhdessä. Omahoitovalmennus-ryhmä on aina osallistujiensa näköinen: kantavia voimia ovat vertaistuki ja mukava yhdessäolo.

Omahoitovalmennus-ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen ja ohjaajat tutustuvat osallistujiin ennen ryhmän käynnistymistä. Ota yhteyttä suoraan alueohjaajaan, jos toivot paikkakunnallesi ryhmätoimintaa ja se ei löydy hakutoiminnolla!

Video: Muistisairaus pysäyttää, mutta matkaa voi jatkaa