Omahoitovalmennus-ryhmät

Omahoitovalmennus-ryhmät

 

Muistisairaudet ovat kansantauti, johon sairastuu jopa 14 500 suomalaista vuosittain. Muistisairauden toteaminen voi aiheuttaa ristiriitaisia tunteita ja huolta tulevaisuudesta. Etenevä muistisairaus koskettaa muistisairastuneen lisäksi myös hänen lähipiiriään. Omahoitovalmennus-ryhmät on tarkoitettu varhaisvaiheen muistisairastuneelle ja hänen puolisolleen.

Omahoitovalmennus-ryhmässä voi turvallisesti tutustua muihin samankaltaisessa elämäntilanteessa oleviin pariskuntiin ja käydä yhdessä läpi muistisairauteen liittyviä tunteita. Koulutetut ryhmänohjaavat ovat tukena ryhmän ajan. Omahoitovalmennus-ryhmä on aina osallistujiensa näköinen: kantavia voimia ovat vertaistuki ja mukava yhdessäolo.

Omahoitovalmennus oli ja tuli ns. ”kreivin aikaan” olin aika kateissa – yksin. Ryhmässä huomasin, että näin ei olekaan! Meille kävi ihmeellinen tuuri siinäkin, että kaikki ryhmäläiset olivat kuin tuttuja jo ennestään. Itkettiin, naurettiin ja juteltiin vaikeistakin asioista. Me olemme molemmat saaneet teiltä voimaa, tietoa ja turvaa tulevaan. Ihanaa kun pääsimme mukaan. Kiitos!

Palaute Omahoitovalmennus-ryhmään osallistuneelta

Omahoitovalmennus-ryhmä kokoontuu koulutettujen ohjaajien tukemana kahdeksan kertaa kahden kuukauden aikana. Ryhmään osallistuu korkeintaan kymmenen pariskuntaa. Parisuhde nähdään Omahoitovalmennus-toiminnassa voimavarana ja pariskunta osallistuu ryhmään yhdessä.

Vuonna 2019 Omahoitovalmennus-ryhmiä kokoontuu Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Seinäjoella, Suupohjan alueella, Oulussa, Kuusamossa ja Rovaniemellä. Keväällä 2020 toiminta käynnistyy myös Kouvolan ja Turun seuduilla.

Huom! Ota yhteyttä suoraan alueohjaajaan, jos toivot paikkakunnallesi ryhmätoimintaa ja se ei löydy hakutoiminnolla!