Iäkkäille ihmisille ja heidän omaisille ja läheisille

Iäkkäille ihmisille ja heidän omaisille ja läheisille

Vanhustyön keskusliitto ja sen jäsenyhteisöt tuottavat valtakunnallisesti merkittävän määrän palveluja iäkkäille ja vanhoille ihmisille. Vanhustyön keskusliiton palveluihin kuuluvat mm. iäkkäille ihmisille tarkoitettu valtakunnallinen asuntojen korjausneuvonta, yksinäisyyttä lievittävä Ystäväpiiri-toiminta,  muistisairaita iäkkäitä pariskuntia tukeva Omahoitovalmennus-toiminta, iäkkäiden digitaitoja edistävä SeniorSurf-toiminta sekä ryhmä- ja viriketoiminnan tueksi tarkoitettu maksuton Vahvike-aineistopankki, jota myös iäkkäille suunnattu Vahvikelinjan palvelupuhelin hyödyntää.

Pääset tutustumaan Vanhustyön keskusliitton tarjoamiin palveluhin alla olevista linkeistä.

Jäsenyhteisöistä runsaat 200 tarjoaa erilaisia asumis-, hoito-, hoiva- ja kuntoutuspalveluita sekä kotipalvelua. 140 jäsenyhteisöä toimii muulla tavoin ikääntyneiden hyväksi. Ne vuokraavat asuntoja, järjestävät ryhmä- ja virkistystoimintaa, vapaaehtoistoimintaa, lomatoimintaa, neuvontaa ja koulutusta sekä toteuttavat edunvalvontaa, tutkimusta ja kehittämistyötä.

Oman kunnan vanhuspalvelujen asiantuntijat neuvovat, kun avun tarvetta tulee itselle tai omaiselle. Palveluja ja tietoa voi kysyä suoraan myös jäsenyhteisöistä.

Katso jäsenyhteisöjen yhteystiedot.