Ajankohtaista

Tehdään iästä numero -kansanliike käynnistymässä

Vanhustyön keskusliiton kampanjan Tehdään iästä numero logo. #IästäNumero

Tervetuloa rakentamaan kanssamme ikäystävällistä Suomea!

Käynnistämme piakkoin kansanliikkeen nimeltä Tehdään iästä numero #IästäNumero ikäystävällisen Suomen rakentamiseksi ja ikäasenteiden muuttamiseksi myönteisemmiksi yhteiskunnassamme.

Vanhustyön keskusliiton keväällä teettämän kyselytutkimuksen mukaan vanhuuteen ja vanhenemiseen suhtautuminen yksilötasolla on myönteistä, mutta yhteiskunnassa suhtautumisen koetaan olevan kielteisempää. Moni näkee, että iäkkäät ihmiset eivät tule kuulluiksi tai heitä jopa syrjitään.

Tähän on saatava muutos! Tehdään iästä numero! #IästäNumero

Olen kokenut monenlaista syrjintää. Aliarvioimista. Ei oteta huomioon. Epäillään etten osaa käyttää tietotekniikkaa. Vähättelyä. Ohjelmat mainoksia myöten on tehty nuorille. Iäkkäät kuvataan aina stereotyyppisesti rollaattorin ja Reino-tossujen kanssa. Harvoin kysytään mielipidettä.

Lue lisää tutkimuksesta:

Ainutlaatuinen tutkimus vanhuudesta, vanhenemisesta ja vanhustyöstä

Mukaan pitkäkestoiseen kansanliikkeeseen tulemme vaiheittain kutsumaan päättäjiä, poliitikkoja, järjestöjä, liittoja, tiedeyhteistöä, yrityksiä ja tärkeimpänä tietenkin kaikki suomalaiset!

Tehdään iästä numero -verkkosivut

Kansanliikkeen sivut rakentuvat Vanheneminen.fi sivustolle ja Twitter @vanheneminen toimii kansanliikkeen viestintäkanavana.
Muista tunniste #IästäNumero

Ole kuulolla!