Ajankohtaista

Rolando ja Siv Pieraccini säätiö lahjoittaa 100 rollaattoria

Kaksi rollaattoria vierekkäin hiekkatiellä.

Ajatus yhteiskäyttörollaattorista lähti liikkeelle aidosta tarpeesta. Kaikki ikäihmiset tarvitsevat mahdollisuuden siirtyä vaivatta paikasta toiseen. Aina tämä ei kuitenkaan valitettavasti ole mahdollista. Joskus syynä on juurikin apuvälineen puuttuminen.

Yhteiskäyttörollaattorit mahdollistavat sujuvan liikkumisen entistä useammalle ikäihmiselle. Ideana on tarjota ikäihmisille erilaisissa olosuhteissa, ympäri Suomea, helppo ja huoleton tapa käyttää rollaattoreita.

– Yhteiskäyttäjyys tarjoaa joustavuutta, ehkäpä jopa rahan säästöä, ja joillekin se voi myös madaltaa kynnystä kokeilla kyseistä apuvälinettä. Apuvälineiden yhteiskäyttäjyys on myös ympäristöteko sekä jakamistaloutta parhaimmillaan, Rolando ja Siv Pieraccini säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Viertola sanoo.

Rollaattorit valmistaa kotimainen Tukimet Oy. Jotta rollaattorit saataisiin jakoon mahdollisimman laajasti ympäri Suomen, säätiö pyysi Vanhustyön keskusliittoa organisoimaan hakuprosessin ja valitsemaan saajat jäsenyhteisöistään.

– Rollaattorit menevät palvelutaloihin, yhdistyksiin sekä erilaisiin iäkkäille toimintaa järjestäviin tahoihin. Yhteiskäytössä ne tulevat hyödyttämään satoja iäkkäitä eri puolilla Suomea, järjestöjohtaja Eva Korkiamäki Vanhustyön keskusliitosta kertoo.

Yksi rollaattorin saajista on Vuollekodin kannatusyhdistys ry Kokemäeltä. Yhdistys täyttää tänä vuonna 60 vuotta.

– Asukkaiden fyysistä toimintakykyä tulee vahvistaa ja ylläpitää entisestään. On hyvä olla aina varalla rollaattoreita talossa, koska apuvälinelainaamon palvelut ovat heikentyneet. Tämä on upea lahja asukkaille ja henkilöstölle, Vuollekodin toiminnanjohtaja Johanna Ruusunen iloitsee.

Merkityksellisten asioiden puolesta – Rolando ja Siv Pieraccini säätiö

Rolando ja Siv Pieraccini säätiö on perustettu vuonna 2020 ja säätiö etsii jatkuvasti uusia merkityksellisiä kohteita, joita tukea. Erityisesti ikäihmiset, lapset ja luonto ovat toiminnan ytimessä.  Säätiö on antanut stipendejä italian kielen opinnoista Helsingin koulussa ja viimeisimpänä toimena säätiö lahjoitti kansainvälisen Ilmari Hannikainen pianokamarimusiikkikilpailun pääpalkinnon.

Säätiön perustaja Rolando Pieraccini on Suomessa asuva italialaissyntyinen taidemesenaatti, galleristi ja kustantaja. Hän on perustanut kaksi kustannusliikettä: Eurographica ja The Lauttasaari Press. Pieraccini on lahjoittanut 1960-luvulla aloittamansa taidekokoelman teoksia Wienin Albertina-museolle ja Firenzen Uffizi-gallerialle. Suomessa hänen lahjoittamiaan teoksia on muun muassa Kansallisgallerialla sekä Taide- ja museokeskus Sinkkalla. Pieraccinilla on myös suuri Sibelius-kokoelma, jossa on esimerkiksi säveltäjän kirjoittamia kirjeitä ja nuottikatkelmia.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Juha Viertola, hallituksen puheenjohtaja, Rolando ja Siv Pieraccini säätiö, 050 64 222

Susanne Markkanen-Pipoli, hallituksen edustaja, hankkeen viestintävastaava, Rolando ja Siv Pieraccini säätiö, susanne.markkanen@yahoo.it

Eva Korkiamäki, järjestöjohtaja, Vanhustyön keskusliitto, eva.korkiamaki@vtkl.fi, 045 228 0090

Rollaattoreiden toimitukset alkavat viikolla 17. Mahdollisesta kuvauksesta ja jutun tekemisestä paikan päällä vastaanottajan luona voi sopia Eva Korkiamäen kanssa.