Ajankohtaista

Mielen hyvinvointia voi harjoitella

Täydennyskoulutus Kuopio 26.3.2019 Rauhalahden kartanossa. Kouluttajana Riikka Viinikanoja.

Vuosittaiset Ystäväpiiri- ja Omahoitovalmennus-toiminnan täydennyskoulutuspäivät rantautuivat tuttuun tapaan Kuopioon, Tampereelle, Ouluun ja Helsinkiin maalis-huhtikuussa 2019. Tämän vuoden koulutusteemoina loistivat mielen hyvinvointi ja etsivä vanhustyö.

Teemoja lähestyttiin asiantuntijoiden alustuksilla ja käytännön harjoituksilla. Ikäinstituutin Tamara Björkqvist tarjosi eväitä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen, ja Suvi Fried Sopimusvuorisäätiön Markku-matkaava päiväpalvelusta kertoi yhteisöllisistä etsivän työn menetelmistä.

Iltapäivän kulttuuriosio oli kullakin paikkakunnalla omanlaisensa: Kuopiossa sanataideohjaaja ja kuvataiteilija Riikka Viinikanoja piti sanataidetyöpajan yksinäisyydestä, Tampereella Yöstäjien ”Sanojen voimalla” -sanataidepaja sisälsi kirjoittamiseen kannustavia harjoituksia, Oulussa kuvataiteilija ja kuvataideterapeutti Riikka Kontio avasi kuvataiteen merkitystä mielen hyvinvoinnin tukena ja Helsingissä tutustuttiin Ateneumin taiteen helmiin erilaisilla tavoilla.

Tunnelmia Ystäväpiiri- ja Omahoitovalmennus-ohjaajien täydennyskoulutuskiertueelta

Osallistujien palautteiden mukaan päivät olivat antoisia, voimauttavia ja lämminhenkisiä:

”Aina saa hyviä ideoita ja puhtia arjen työhön. Mukavia ideoita ja vanhojen ideoiden uusiokäyttöä.”

”Todella monipuolinen ja inspiroiva kokonaisuus. Kiitos konkreettisista ideoista, joita voi helposti hyödyntää Ystäväpiiri-ryhmässä.”

”Hyvät aiheet. Linkittyivät mukavasti toisiinsa. Iltapäivän taidetyöskentely ihanan piristävää.”

”Tilaisuudesta sain hyviä vinkkejä ikäihmisten ryhmien ohjaamiseen, mm. se, että mielen hyvinvointia voi harjoitella. Sain uusia näkökulmia myönteiseen ajatteluun sekä sosiaalisen toiminnan merkitys hyvinvoinnin kokemiseen.”

Lämpöinen kiitos aktiivisille osallistujille, upeille kouluttajille sekä inspiroiville koulutuspaikoillemme Rauhalahden kartanolle Kuopiossa, Työväenmuseo Werstaalle Tampereella, Oulun Taidemuseolle ja Helsingin yliopistolle sekä Ateneumille. Oli suuri ilo viettää koulutuspäivät kanssanne!

Oulu Täydennyskoulutus Riikka ja ryhmä
Täydennyskoulutus Tampere 2019-03-27 03 taideosio.
Helsinki Täydennyskoulutus Ateneum
Täydennyskoulutus Kuopio 26.3.2019 Rauhalahden kartano
Oulu Täydennyskoulutus Suvi Fried ja Tamara Björqvist
Täydennyskoulutus Tampere 2019-03-27 Anu ja Heidi